Skip to main content

Gezegend zijn met een stralende huid. We willen het allemaal, niet? Een glowy skin is niet alleen een kwestie van goede genen, maar is ook het resultaat van goede huidverzorging. Skincare is een essentiële stap om je huid gezond en jeugdig te houden. Of je nu een beautyfreak bent of net begint met het ontdekken van skincare, deze blog geeft inzicht in de basisprincipes en waarom het zo belangrijk is.

Laat me beginnen met uit te leggen waarom skincare zo belangrijk is. Onze huid is ons grootste orgaan en fungeert als een barrière die ons beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals UV-straling, vervuiling en andere irriterende stoffen. Door onze huid goed te verzorgen, versterken we deze beschermende barrière en voorkomen we schade en vroegtijdige veroudering. Je snapt het, wie z’n huid verzorgt zal beloond worden!

 

DE STAPPEN, DE VOLGORDE

CLEANSER: I know, verleidelijk om de reiniging over te slaan, maar don’t. Really. Het is van essentieel belang om je gezicht dagelijks te reinigen om vuil, overtollige olie en onzuiverheden te verwijderen. Kies voor een zachte reiniger die past bij jouw huidtype. Vermijd het gebruik van agressieve producten die de huid kunnen uitdrogen. Ga voor milde reinigers zoals de Daily Detox Facial Wash of de Good Mood Concentrate. Ben jij Queen B onder de skincarefanaten? Jij gaat all the way met double cleansen? #Fier. Ga voor de Cleansing Melt of Kalahari Dream Cleansing Oil. Met hun zachte textuur en natuurlijke ingrediënten zijn ze de perfecte voorbereiding op je reiniging.

TONER: De 2de stap naar een mooie huid. Een toner maakt je huid klaar voor de volgende stappen in de skincare routine. Het kalmeert de huid en brengt haar in balans. Het hydrateert, laat stralen en verfijnt de poriën en textuur. Kies een toner die bij je huidtype past. Liquid Radiance Glycolic Toner is ideaal als je last hebt van grove poriën. De Pssht refreshing Face Tonic is perfect voor een doffe huid die een opkikkertje kan gebruiken. Super fixation spray ook! Hoe ik toner aanbreng? Zonder wattenschijfje. Gewoon een beetje product in je handpalm en zo in je gelaat ‘plensen’. Dat is beter voor het milieu en de afvalberg.

SERUM: Een serum is een waar boosterbommetje voor je huid. Niet overtuigd? Probeer het, en je zal snel het verschil merken. Geen zin en/of tijd voor zoveel stappen? Plan het alleen in tijdens je avond routine dan. Vette huid? Salicyic Rescue Serum to the rescue. Vermoeide doffe huid? Even superchargen met het Peptide 360 serum.

OOGCONTOUR: Aaah, de oogcontouren. De ergernis van menig. Net omdat de huid rond de ogen zo dun en delicaat is, zal je daar veel sneller lijntjes, rimpels, droogte en vermoeidheid spotten. Dat vraag voor een specifieke aanpak dus. Is je serum goed ingetrokken? Neem dan een klein erwtje oogproduct op je vinger en maak een Harry Potter brilletje rond de ogen. Mature huid? Ga voor de 360 Eye & Lip Contour Cream, die is ook krachtig tegen lijntjes rond de mond. Graag een verfrissende metalen rolaplicator? Hyaluronic Eye Complex of Eye Serum zijn heerlijk koel. Daaaag walletjes!

FACIAL OIL: The Holy Grail. Waarom? Omdat olie, omwille van zijn textuur, krachtig en diep indringt in je huid. Ook dit kan je enkel bij je avond skincare routine inplannen. Gezichtsolie is vooral je vriend in de koude wintermaanden, als je huid droog en schraal aanvoelt. Tip? Doe enkele drops Rosehip Miracle Oil onder je moisturiser en merk het verschil.

MOISTURISER: De laatste stap in je (flinke) skincare routine. Onmisbaar. Hydrateren, hydrateren, wie zijn best doet zal het… verschil merken! Een moisturiser zal huid, naast hydrateren, beschermen en voorzien van alle nodige vitamines en antioxidanten. Het laat je huid stralen!

Droge tot normale huid? Day Face Cream | Dry & Normal Skin of de Daily Renew Facial Cream

Vette en gecombineerde huid? Day Face Cream | Oily Skin of de True Balance Gel Cream

Vermoeide mature huid? Multi Peptide 360 Anti-Aging Cream

Night Cream? Nightly Renew Facial Cream of de rijke Night Cream

Tot slot is een gezonde levensstijl van groot belang voor een stralende huid. Ik moet niet als een strenge juf met mijn vingertje zwaaien en jullie vertellen dat voldoende slaap, veel water drinken, niet roken, gezond eten, sport… bijdragen aan een gezonde huid. Dat weten jullie zelf uiteraard ook 😉

En nu, flink (verder) aan de slag met jullie skincare routine.

Heb je nog vragen? Mail me! Ik hoor je graag.